Tetők, szarufák szigetelése

Tetők, szarufák szigetelése 2020-09-10T15:04:09+02:00

Tudja, honnan távozik a legtöbb hő egy épületen belül? Ha azt mondta, hogy közvetlenül a tetőből, akkor helyesen válaszolt a kérdésre. A hővesztesség megakadályozása otthonából messze nem megterhelő, csupán annyit kell tennie, hogy megfelelő módon hőszigetelje a tetőt.

A megfelelő hőszigetelés megválasztása biztosítja, hogy az épület télen ne hüljön ki, és a forró nyári levegő ne jusson be idő előtt a lakóterekbe. A  tetőszigetelés duplán megtérül. A tetőszigetelő anyagok választéka ebben az esetben is széles. Választhathatja a STEICO zell fújt farost hőszigetelést, amelyet tiszta farostból, nevezetesen fenyőfából állítanak elő. A másik lehetőség a befújt cellulózszigetelés, amely válogatott, újrahasznosított újságpapírból készül. A harmadik lehetőség a merev táblásított farost hőszigetelő anyagokkal a szarufa fölötti hőszigetelés pl. STEICOuniversal vagy STEICOspecial.

Az anyagok, melyekkel dolgozunk kizárólag  organikusak és környezetbarátok, mentesek egészségkárosító vegyi anyagoktól. Kiváló  hő- és  hangszigeteléssel rendelkeznek . Védelmet biztosítanak a szél, a por, a nedvesség és a zaj ellen. Tetők esetében ajánlott a legjobb eredmény elérése érdekében a STEICOzell befújásos hőszigetelést a STEICOuniversal szarufa fölötti hőszigeteléssel kombinálni.

Noha a tetőszigetelés első pillantásra nem tűnik nehéznek, ám ha egyedül szeretné megkezdeni ezt a lépést, kerülni kell az alapvető hibákat, amennyiben nem szakember és nem rendelkezik elegendő tapasztalattal, mint a minősített szakkivitelező partnerek. A laikusoknál általában olyan kezdeti hibák jelennek meg, mint a szigetelés vastagságának hibás tervezése és ennek következtében a szigetelés nem szakszerű befújása a szarufák közé. Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben a tetőszigetelés nem 100%-os, és nem teljesíti  tökéletesen feladatát. Ezért ideális ebben a tekintetben minősített STEICO szakkivitelező partnerhez fordulnia, aki pontosan tudja, mit kell tenni.

izolacia striech

Bármely kérdés esetén keressen bennünket telefonos elérhetőségünk valamelyikén:

A STEICOzell befújásos hőszigetelés kiválóan alkalmas közel nulla energiaigényű épületek, passzívházak megvalósításához.
Minősített passzívház építőanyag.