Mennyezetek szigetelése

Mennyezetek szigetelése 2020-09-10T11:48:56+02:00

Mennyezet hőszigetelésre  többféle megoldás kínálkozik. Az első egy úgynevezett fújt cellulózszigetelés. Ezt a hőszigetelést főként a régi házak felújításánál használják,de szintén alkalmazható új építésű házaknál is. Pozitív tény, hogy az anyag ökológiai lábnyoma rendkívül jó, hiszen válogatott, újrahasznosított újságpapírból készül. Ennek az anyagnak köszönhetően tökéletes szigetelés készíthető hézagmentesen. Nyáron kiváló védelmet ad az épületnek a legforróbb napokon is, télen pedig megvédi otthonát a leghidegebb napokon is .

A farost befújt hőszigetelés az egyik legkedveltebb és legjobb minőségű fújt hőszigetelés. Ennek egyik oka, hogy az anyagfeldolgozás egyik leginkább környezetbarát formája. Fenyőből származó tiszta farostokból készül, amely nem okoz felesleges hulladékot. Ez a fajta hőszigetelés természetesen védelmet nyújt a téli hideg és a nyári túlmelegedés ellen, valamint megóvja otthonát az külső  káros zajterheléstől is . A teljes szigetelőréteg hézagmentesen valósítható meg a teljes terület tökéletes kitöltésével. A nyílt szigetelés különösen jól eloszlik, és így hozzájárul a belső mikroklíma szabályozásához.

És milyen pozitív tulajdonságai vannak még a farost befújásnak? Nagy jelentőséget tulajdoníthatunk annak, hogy az anyag nagy sűrűséggel, alacsony hővezetési tényezővel és óriási hőtároló kapacitással rendelkezik. A farost hőszigetelés  újrahasznosítható , életciklusa alatt jelentős CO2-őt köt meg.

Fúkaná izolácia stropu

A farost hőszigetelés  természetes módon képes a levegő páratartalmat szabályozni. Nyitott páratechnikai felépítésnek köszönhetően szintén hozzájárul otthonunk kedvező lakóklímájához . A mennyezet szigetelésének számos pozitív előnye van, ezért érdemes fontolóra vennie, hogy megfelelő lenne-e otthona számára. És végül, de nem utolsósorban a hőszigetelésnek köszönhetően az ingatlan élettartalma és értéke is növekszik

Bármely kérdése esetén, készséggel állunk rendelkezésére az alábbi telefonszámokon:

A STEICOzell befújásos hőszigetelés kiválóan alkalmas közel nulla energiaigényű épületek, passzívházak megvalósításához.
Minősített passzívház építőanyag.