Farost befújásos szigetelés

Farost befújásos szigetelés 2020-09-09T13:47:18+02:00

Ez a legideálisabb módja a tető, fal vagy mennyezet STEICO I-gerendák hőszigetelésének. Szintén KVH gerendából vagy más fa szerkezeti elemekből készült szerkezetek. A Steico I gerendákra speciális rendszerkedvezményeket kínálunk a Steico Zell fúvott szigeteléssel vagy farostlemez vagy homlokzati szigetelő fóliával kombinálva.

A befújásos szigetelés előnyei

A STEICO ZELL farost tiszta, laza farostokból áll. Ezen rostok mindegyikének megvan a természetes fa előnye: tartósság, stabilitás és nagyon jó hőszigetelő tulajdonságok. A szigetelőréteg kialakításához a farostokat nagy nyomás alatt,egy speciális befújógéppel a szerkezet zárt üregébe fújják, ahol pontosan kitöltik az üreget, vagy szabadon fújják pl. a rácsos tetők mennyezetére, ahol tökéletesen kitöltenek minden részletet. A STEICO ZELL hőszigetelés szinte bármely épületszerkezetnél használható. Ugyanakkor a szigetelési területeken lévő installációs elemek (pl. villanyvezeték, dobozok, fűtéscsövek, légtechnika) fújás közben is tökéletesen el vannak szigetelve, időigényes kézi munka szükségessége nélkül.

TARTÓS, BIZTONSÁGOS

A befújásos farostos hőszigetelést a befújási mód függvényében eltérő sűrűségben fújjuk be. A gyártó által előírt anyagsűrűség biztosítja, hogy mindig tartós legyen és ne ülepedjen. A befújási folyamat során az egyes rostok három dimenzióban összefonódnak, és mechanikailag is kapcsolódnak egymáshoz.

Elhelyezni

Elhelyezni

Elhelyezni

Elhelyezni

FÚKANÁ IZOLÁCIA ZABEZPEČUJE PRÍJEMNÚ KLÍMU PO CELÝ ROK
HREJE AJ CHLADÍ A REGULUJE VLHKOSŤ

Vďaka difúznej otvorenosti (paropriepustnosti) bunečnej štruktúry reguluje drevné vlákno priestorovú vlhkosť a prispieva tak z hľadiska biológie stavby k vytvoreniu optimálneho prostredia pre zdravé bývanie. Vysokou schopnosťou akumulácie tepla zamedzuje prehrievaniu priestorov v letnom období a vytvára tak aj v najhorúcejších dňoch príjemnú klímu s príjemnou chladnou teplotou. So svojou nízkou tepelnou vodivosťou nás fúkaná izolácia na druhej strane ochraňuje pred chladom v zimnom období.

  • Fúkaná izolácia bez škár, dokonalé zatesnenie

  • Ochrana voči chladu v zime

  • Výborná ochrana proti prehrievaniu v letnom období

  • Bezpečná vzhľadom na dlhodobé skúsenosti a kvalitu vstupnej suroviny produktu

  • Vďaka previazaniu drevných vlákien je dlhodobo bezpečná voči zosadaniu

  • Vysoká kvalita spracovania zaistená vyškolenou realizačnou firmou

  • Čisté drevné vlákna z čistého neošetrovaného dreva

  • Fúkaná izolácia slúži ako akustická a protipožiarna ochrana

  • Ekologická, recyklovateľná izolácia šetrná k životnému prostrediu

  • Vysoká difúzna otvorenosť pre zvýšenie bezpečnosti a trvácnosti konštrukcie

A BEFÚJÁSOS SZIGETELÉS (szigetelőanyag) GYÁRTÁSA

A farost befújásos hőszigetelés gyártási eljárása egyszerű. A puha, tűlevelű fenyőfát faforgáccsá aprítják, amelyet a termo-mechanikus eljárás során teljesen rostokra bontanak. Ezzel létrejön a befújásos szigetelés farostja, amelyet ezután megszárítanak, tömörítenek és készen állnak a csomagolásra a szállítózsákokba.

A fa egy megújuló nyersanyag. A Steico Zell fújt farost hőszigeteléshez felhasznált fát 12-15 éves fenyőfákból nyerik, amelyeket a STEICO ültet, a gyár 100 km-es körzetén belül. A faanyag más forrásokból csak minimális mennyiségben kerül behozatalra. A Steico Zell befújásos farost hőszigetelést évtizedek óta gyártják, tehát az egész folyamat és megközelítés felelősségteljes és fenntartható (FSC minősített erdőgazdálkodásból). Méretének köszönhetően a STEICO a legnagyobb farost hőszigetelőanyag gyártó a világon, exporttal szinte a világ minden országába, pl. Amerika, Ausztrália, Afrika, Japán, Oroszország stb. A NATURICA Group a STEICO közvetlen kereskedelmi és műszaki képviselete Magyarországon, és az anyagok értékesítése mellett képzett munkacsoportokon keresztül befújásos hőszigetelés kivitelezését és teljes körű technikai támogatást is biztosít.

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
STEICO ZELL Befújásos farost hőszigetelés

Befújásos hőszigetelés tulajdonságainak összehasonlítása

Farost Cellulóz
Hőellenállás 20 cm vastagságnál R = 5(m2.K/W) R = 5(m2.K/W)
Páradiffúziós ellenállási tényező µ = 1-2 µ = 1
Lamdba λ = 0,038 – 0,039 W/m.K λ = 0,039 W/m.K
Befújási sűrűség ρ = 32-45 kg/m3 ρ = 28-65 kg/m3
Hőátbocsátási tényező. 20 cm vastagságban U = 0,2 W/(m2K) U = 0,2 W/(m2K)
Speciális hőtároló kapacitás c = 2100 J/(kg.K) c = 1944 J/(kg.K)
Tűzvédelmi osztályba sorolás B2 B2-B1
Egészségügyi kockázatok nem tartalmaz veszélyes összetevőket nem tartalmaz veszélyes összetevőket

A STEICO ZELL természetes farost nagyobb hőtároló kapacitással rendelkezik, mint bármely más befújt szigetelés. Ez azt jelenti, hogy télen nagyobb mértékben lassítja a belső tér lehűlését, nyáron pedig a túlmelegedést. Egyszerűen fogalmazva, azonos rétegvastagság mellet akár 4-5 fokkal is hűvösebbet tart a belső terekben mintha ásványgyapottal szigetelne. További előnye, hogy befújáskor kisebb befújási sűrűséget használnak, ami végül csökkenti az anyagfelhasználást és ezáltal az összköltséget is.

TŰZBIZTONSÁG

Műszaki információk

A STEICOzell befújásos farost hőszigetelés nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalékot amely egészségünkre vagy környezetünkre ártalmas lenne. Ezt tanusítja a németországi épületbiológia intézet (IBN). A tűzgátláshoz használt anyag, élelmiszeripari adalék.

A befújt hőszigetelő anyag ajánlot befújási sűrűsége ρ (kg/m3):
Nyitott befújás, pl födémeknél/kb 32-38 kg/m3, min. 30 kg/m3 (ETA – 12/0011 alapján)
Zárt befújás tetőknél, falaknál, födémeknél / kb 35-45 kg/m3, min. 35 kg/m3 (ETA – 12/0011 alapján)

A befújt farost hőszigetelések  kiválóan alkalmasak közel nulla energiaigényű épületek építéséhez. 
Minősített rétegrendjeink számos befújt farost hőszigetelés változatot tartalmaznak.