A rácsos tető szigetelése

A rácsos tető szigetelése 2020-12-14T15:50:48+01:00

A Steico Zell befújt hőszigetelés a legideálisabb megoldás rácsos tetők hőszigetelésre, mivel egyszerűen és gyorsan megoldja az összes problémás területet, mint pl. a talpszelemen átfújását, amely kiküszöböli annak átfagyását és az ebből adódó problémákat és hibákat, amelyek a talpszelemen szigetelése nélkül befolyásolják a szerkezetet.

A rácsos tető elõkészítésénél – a befújt szigetelés alkalmazásakor – javasoljuk, hogy a páravédelem közvetlenül a rácsra kerüljön rögzítésre cserépléccel (vagy az OSB lemez vékony csíkjaival), tengelyirányban kb. 30 max. 40 cm távolságban. Az így előkészített fólia kellően alá van támasztva ahhoz, hogy a befújásos szigetelés közvetlenül lehessen alkalmazni rá, akár a tető alsó részén, akár alulról a szerelőlyukakon keresztül. Ez a kialakítás lehetővé teszi a biztonságos telepítést, bármiféle beavatkozás nélkül az összes szükséges installációs vezetéknek, légtechnikának a megfelelő elvezetését a gipszkarton felfüggesztése fölött.

Legyen szó újépítésről, vagy felújításról, egy hétvégi faházról vagy masszív téglaházról, mindegyiknél a leghatékonyabb módszer a befújásos farost hőszigetelés. Ennek köszönhetően nyáron  megakadályozhatjuk a ház belső tereinek túlmelegedését, télen pedig a hőveszteséget. A rácsnak köszönhetően a szigetelést felesleges illesztések nélkül is megvalósítható. Ami a  rácsos tetőszigetelés  felépítését illeti, ez egy nagyon gyors és megbízható forma, amely javítja az otthona mennyezetének akusztikus tulajdonságait is.

rácsos tetőszigetelés  kivitelezésését kétféle módon készítheti . Ez a  farost befújt szigetelés, amelyet az egyik legideálisabb módszernek tartanak. A STEICOzell-nek köszönhetően egész évben élvezheti az ideális hőmérsékletet  otthonában, és a farost hőszigetelés további előnyeit is. A befújt hőszigetelés hézag-és résmentesen kivitelezhető. A kivitelezési munkák során nem keletkezik felesleges vágási hulladék.  A STEICO zell tiszta fenyőrostokból, fenyőfából készül,  mely megújuló alapanyag és környezetbarát.

A STEICOfloc befújásos cellulóz szigetelési  módszer minimális különbségekkel rendelkezik. Egyaránt alkalmazható régi gerendás mennyezeteknél, valamint  rácsos tetők szigetelésére is alkalmas . Ezenkívül lehetőséget ad arra, hogy  tetők mennyezetek és  falak szerkezeti üregeit is hőszigeteljük vele. Az anyagot válogatott, újrahasznosított újságpapírból állítják elő, így a feldolgozás ökológiai szempontból kedvező.

Bármely kérdés esetén, keressen bennünket bizalommal az alábbi telefonszámokon:

A befújásos hőszigetelés kifejezetten ajánlott közel nulla energiaigényű épületek megvalósításához.
A STEICOzell farost hőszigetelés minősített passzívház építőanyag.